SYL:n satavuotisjuhlavuonna juhlitaan opiskelijuutta

Tiedote 

Vapaa julkaistavaksi 11.2.

Suomen ylioppilaskuntien liitto täyttää tänä vuonna sata vuotta. Tule mukaan juhlimaan SYL:n satavuotista taivalta ja ylioppilasliikettä! 

SYL:n satavuotiasta taivalta juhlitaan kaikkien opiskelijoiden juhlana. Opiskelijat ovat olleet mukana rakentamassa nykypäivän Suomesta sitä modernia hyvinvointiyhteiskuntaa, joka se tänään on. Esimerkiksi opiskelijoiden ateriatuki, terveydenhuolto ja opintotuki ovat syntyneet yhteisten ponnistusten tuloksena. 

Nyt on sinun vuorosi kertoa meille, mitä opiskelijuus merkitsee sinulle? Mitä elämästäsi jäisi uupumaan, jos et olisi kokenut opiskeluaikasi ylä- ja alamäkiä? Millaiselta tulevaisuus näytti, kun sinä olit opiskelija? Juhlavuoden kunniaksi keräämme muistoja ja ajatuksia siitä, mitä opiskelijuus suomalaisille merkitsee ja millaista on olla opiskelija. Kerro siis meille paras opiskelumuistosi lomakkeella ja jaa kertomuksesi myös sosiaalisessa mediassa käyttämällä aihetunnisteita #SYL100 ja #ParasOpiskelumuisto. 

Keräämme muistoja 11.3. saakka ja kampanja huipentuu vappuviikkoon. Kampanjan tavoitteena on tuoda näkyväksi opiskeluajan merkitystä sekä ihmiselle itselleen, mutta myös suomalaiselle yhteiskunnalle. 

Historiateos Sukupolvensa ääni – SYL ja suomalainen opiskelijaliike 1921-2021 julkaistaan virtuaalisessa keskustelutilaisuudessa 4. maaliskuuta 2021. Kattava historiateos tarjoaa kurkistusluukun opiskelijoiden elämään, aatteisiin ja toiveisiin sadan vuoden ajalta. Teos on nyt tilattavissa SKS:n verkkokaupasta: klikkaa tästä verkkokauppaan. Tekeillä on myös SYL:n monivaiheiseen historiaan pureutuva dokumenttielokuva, jonka ensiesitys koittaa myöhemmin tämän vuoden syksyllä.

Tule siis mukaan juhlimaan opiskelijoita, opiskelijuutta ja 100-vuotiasta ylioppilasliikettä!

Lisätietoja: 

puheenjohtaja Annika Nevanpää

annika.nevanpaa@syl.fi, 044 906 5007

pääsihteeri Sonja Raitamäki 

sonja.raitamaki@syl.fi, 040 741 1251