Sata vuotta yliopisto-opiskelijoiden edunvalvontaa Suomessa!

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry edustaa Suomen noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa. Järjestön jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat. SYL  on perustettu 1921 edistämään opiskelijoiden asemaa yhteiskunnassa ja opiskelijoiden hyvinvointia

Koko olemassaolonsa aikana SYL on väsymättömästi puolustanut ja valvonut Suomessa opiskelevien yliopisto-opiskelijoiden etuja, ainoana suomalaisena yliopisto-opiskelijoiden etujärjestönä.  Esimerkiksi opiskelijoiden ateriatuki, terveydenhuolto ja opintotuki ovat SYL:n ansioita.

Tämä Suomen suurin edunvalvonnan järjestö täyttää vuonna 2021 sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään monia kaikille avoimia juhlavia tapahtumia sekä julkaistaan SYL 100 -historiateos ja SYL:n monivaiheisesta historiasta kertova dokumenttielokuva. Kaiken huipentaa upea, SYL:n historiaa ja tulevaisuutta haviseva vuosijuhla, joka järjestetään maaliskuussa 2021 Finlandia-talolla. 

Toivotamme sinut lämpimästi mukaan juhlimaan SYL:n sadan vuoden saavutuksia, tätä päivää ja tulevaisuutta!

Rahankeräyslupa RA/2019/1080

TOIMEENPANOAIKA: 2.12.2019-28.02.2021
TOIMEENPANOALUE: koko Suomen alue Ahvenanmaata lukuun ottamatta
LUVAN MYÖNTÄJÄ: Poliisihallitus
LUVAN NUMERO: RA/2019/1080, myönnetty 2.12.2019
Varojen käyttötarkoitus: Pian sata vuotta täyttävän liiton kunniaksi Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry julkaisee yli 400-sivuisen historiateoksen, joka helppolukuisesti kertoo SYL:n seikkaperäisestä historiasta ja valaisee, millä tavalla SYL:n toiminta ja yhteiskunta ovat olleet vuorovaikutuksessa. Historiateoksen rinnalle tuotetaan myös dokumenttielokuva, jonka tarkoitus on täydentää historiateosta ja lisätä SYL:n historian tunnettavuutta.